Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok tvsukanstar1, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana seorang lelaki berang ditegur oleh seorang pemuda di sebuah restoran. Dikhabarkan lelaki itu ditegur disebabkan beliau merokok di dalam restoran tersebut. Apa yang boleh dilihat dalam video klip ini juga pemuda itu tunjukkan di mana meja yang dimakan oleh lelaki tersebut sudahpun tertulis ‘Dilarang Merokok’, oleh itu tindakan pemuda ini membuatkan orang ramai bersetuju dengan reaksinya.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan bersetuju dengan tindakan pemuda ini kerana menegur lelaki itu bahawa tidak dibenarkan merokok di dalam restoran. Reaksi pemuda itu juga telah mendapat pujian ramai oleh warganet. Ada juga yang menjadikan ia sebagai bahan lawak diruangan komen. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 100.4K penonton, 1509 sukaan dan 581 komen.

Pemilik akaun ini juga menulis satu kapsyen seperti dibawah:

“Anak muda, tegur seorang pak cik jangan merokok dalam restaurant, pak cik pun dah naik Hantu…Dunia¬≤ yg salah pertahan betul,yg betul jadi Salah…”

Lihat klip durasi pendek dibawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Wal5933: bapak sapa lah ni…kesian..KKM blh kompaun dh..kalau KKM berani lah

@Nazmieafeefnurul: pakcik xjmpa lg org yg bila pakcik mnjual dia trus mmbeli

@Nasir Gino: dah x paham bahasa.bila kena tgr naik angin plk…alahai…

@ummuaffannusaybah9: semoga ada tindakan tegas kpd yg merokok dlm restoran…

@UDIN JOKER: bapak sp la.. ye. abis tempiyas adik beradik nnti. klau cucu tgk atok die.. tkt xmegaku atoknya nnti ni.

@seetharajagopal120: old man bad attitude how he managed his family

@EshaRahman_1: betul la tu jngn merokok dlm kedai atau restaurnt. semak la tkboleh nafas tau

@NORLIZA OMAR: kann memang x bole merokok dlm restauran, nk bole g la jauh2 sikit

@Siti Noraini Mohd Ra: Kdg2 owner kedai pon xtegur org merokok to..to yg geram..xphm..dh tahu xley merokok…

@SaifulMariam: KKM inspektor semua dah takde lagi ke, apalagi, Tindak,,

@abang Noor: ditegur salah, tak tegur sereba salah,, mungkin rokok saat,,

@Aboy shamsudin: jgn marah2 pakcik takut naik darah tinggi,tenang2 saja.

PERHATIAN: Pihak Daebakinng tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Manusia Sekarang Kejam Sungguh, Tak Tahu Dah Berapa Lama ‘Benda’ Tu Dalam Guni” -Netizen
Next article7 Filem Sageuk Korea Yang Lucu Dan Menghiburkan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here