Seperti yang kita sedia maklum, Johnny Dep menang kes saman malu terhadap bekas isterinya Amber Heard. Jom kita baca 15 fakta menarik tentang kes Johnny Deep dan Amber Heard ini:

1. Johnny dan Amber datang dari background yang hampir sama. Didera oleh ibu bapa mereka. Ibu kepada Johnny seringkali mengutuk fizikal anak-anak dan dia juga sering membuli suaminya.

Johnny fikir itu adalah perkara normal sehinggalah sampai satu tahap di mana dia sudah boleh berfikir, bahawa itu bukanlah sesuatu yang normal.

Tapi sehingga akhir hayat ibunya, Johnny telah menjaga, menyediakan rawatan hospital yang terbaik, menyediakan jururawat peribadi dan dia telah membawa anak-anaknya melawat nenek mereka buat kali yang terakhir.

Bezanya adalah, Amber jadi pendera (abuser) tapi Johnny menjadi orang yang penuh empati.

2. Amber dikatakan mempunyai sifat narsistik yakni konsep seperti:  Aku salah tapi aku tetap betul sampai mati dan aku akan susahkan hidup kau sebelum kau susahkan hidup aku.

3. Kawan-kawan Johnny kekal setia dari awal hingga akhir. Menunjukkan sisi karakter Johnny yang sungguh baik, tak pernah berkira dan pemurah.

4. Amber telah hilang semua kawan-kawannya. Dia hanya ditemani oleh adiknya yang bernama Whitney. Johnny ada berkata bahawa Whitney juga sering menjadi mangsa kepada Amber. Namun, dia tiada pilihan kerana statusnya sebagai ‘adik’.

124934681 gettyimages 1240916583

5. Setiap pagi Johnny akan tegur dan salam semua yang berada di sekelilingnya (mahkamah) termasuk pak guard, polis yang berada di tepi mahkamah, juga pada stenographer yang mana jadi steno ni tanggungjawabnya sungguh berat tapi paling tiada orang peduli dalam court tu kecuali Johnny. Setiap pagi dia tegur ‘hi’ dan sebelum balik dia akan berkata ‘bye.’

6. Saksi Johnny hampir kesemuanya professional, bila bercakap dan menjawab soalan kelihatan sungguh tenang, mahir dalam bidang masing-masing. Ini telah menyulitkan lagi ‘kerja’ perguam Amber Heard.

7. Saksi Amber pula, hampir kesemuanya kelihatan huru hara baik yang ‘expert witness’ sehinggalah ‘marhaen’.

8. Johnny banyak kali tergagap. Bukan sebab stone tapi itulah beliau – Berfikir lama dulu sebelum bercakap. Dia juga sangat terkenal dengan penggunaan kosa kata dan perkataan yang jarang orang biasa gunakan.

9. Johnny kekal tenang di semua situasi walaupun dah hilang segala-galanya. Semua orang tahu dia seorang yang sangat menjaga privacy tapi kali ni demi maruah, dia terpaksa tunjuk pada dunia segala video dan kisah yang memalukan. Demi keadilan!

ap22146491748496 0964d16046818ac1020194d22a7dcdd217d9dce2 s1100 c50
Actor Johnny Depp arrives in the courtroom in the Fairfax County Circuit Courthouse in Fairfax, Va., Thursday, May 26, 2022. Actor Johnny Depp sued his ex-wife Amber Heard for libel in Fairfax County Circuit Court after she wrote an op-ed piece in The Washington Post in 2018 referring to herself as a “public figure representing domestic abuse.” (Michael Reynolds/Pool Photo via AP)

10. Keganasan rumahtangga itu bukan isteri saja tapi suami juga boleh jadi mangsa. Demi sayang diamkan saja.

11. Yang paling orang perasan adalah kesemua perguam Johnny refleks seperti beliau iaitu tenang, rileks dan bijaksana. Hubungan mereka bukan setakat client sahaja tapi seperti betul-betul mahukan keadilan untuk Johnny.

Lawyer Amber? Juga refleks sama seperti Amber iaitu kasar, menyakitkan hati dengan soalan yang tak releven tetapi taktik mereka gagal. Ini kerana kesemua saksi Johnny hebat-hebat dan tiada unsur menipu statement disitu.

12. Disaat dia jatuh dan tiada orang mempercayai dia, hanya Dior sahaja yang berani mengambil risiko dan menawarkan Johnny untuk menjadi duta mereka (Dior Sauvage Fragrance).

Sepanjang perbicaraan berlangsung, setiap 3 saat orang bertalu-talu beli demi berterima kasih pada Dior dan tanda menyokong Johnny. Sales mereka juga melonjak luar biasa.

13. Disebabkan Disney sudah ‘membuang’ Johnny Depp, Johnny berkata kalaupun dia menerima tawaran semula dengan 300 million dan sejuta alpacas pun, dia tidak akan sertai Disney.

14. Sejurus sahaja mendapat keputusan kemenangannya, Johnny melepak di sebuah Bar di London sambal menonton tv. Gambar dibawah selepas dia diumum menang.

Screenshot 2022 06 03 140327

15. Dan yang terakhir, Amber mungkin akan diisytihar bankrap.

Tahniah Johnny Depp. ❤️

Artikel Berkaitan: “Saya Kecewa Dengan Keputusan Mahkamah Yang Tak Membela Nasib Wanita” Amber Heard ‘Play Victim’, Depp Menang Kes!

Sumber: [1]

Previous article“Saya Minta Maaf Kerana Tidak Dapat Memberi Maklumat Terperinci”, Jang Na Ra Tamatkan Zaman Bujang
Next articleTak mampu bayar Depp, Amber Heard Buat Rayuan.