Home Video “Sesikit Nak Salahkan Kereta”-Dua Motor Kemalangan Tetapi Pemandu Kereta Disalahkan

“Sesikit Nak Salahkan Kereta”-Dua Motor Kemalangan Tetapi Pemandu Kereta Disalahkan

314
0

Banyak kemalangan yang berlaku kadang bukan berpunca dari diri kita tetapi kerana kecuaian pengguna jalan raya yang lain terutama buat para penunggang motor yang suka membawa laju di jalan raya.

Seperti rakaman dashcam yang tular di media sosial di mana dilihat pemandu kereta telah memberi signal namun terdapat motor yang membawa sangat laju sehingga melanggar kereta tersebut. Malang bertimpa apabila pemandu kereta tersebut ingin keluar daripada kereta tetapi terdapat lagi sebuah motor yang turut melanggar pintu kereta tersebut sehingga terjatuh.

Di media sosial ramai yang menyalahkan pemandu kereta namun ada juga yang mengatakan penunggang motor tersebut yang bersalah sebenarnya kerana membawa terlalu laju.

“Hmm aku fhm perasaan driver tu. signal dah lama, time peluang ada nk masuk eh eh time itu gak lah moto bapak laju lalu pastu kena hon lagi. Kena hon weh!! Aku cm, apa salah aku?? Berjanggut kot aku signal nk tunggu peluang tukar lane. Btw dlm kes dlm vdeo ni, aku doakan semua dipermudahkan urusan je lah. Dugaan betul kiri kanan kena langgar”

“sesikit salah kan kereta. yang motor pun satu hal dah tahu nak mencelah jangan ler bawak mcm dah nampak akhirat kat depan tu. ni kemain berdesup lagi.”

“more pd motor salah sbb bwk laju & kereta tu elok ja bagi signal setiap arah dia”

Baca juga : Akibat Bawa Motor Tidak Bukak Lampu, Situasi Kemalangan Ini Raih Perhatian Ramai

Bawa juga : “Sampai Terkangkang Member Tekan Brek”- Situasi Kemalangan Ini Buat Ramai Terhibur

Lihat klip rakaman dashcam di instagram :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosebiru (@mediarosebiru)

Lihat juga komen netizen :

@awiaaa : Banyak kali ah, aku berzaman dah bagi signal tapi takleh nak masuk SEBAB MOTOR DARI JAUH JAUH NAHARAM LAJU SAMBIL HON. Aku lak nak kena tunggu dia, emo betul la

@official_badawi : Kereta tu dah bagi signal, slow2 masuk. Dia siap behenti bagi hazard light. Yang motor ke 2 tu buta ke? Siap keluar nak tolong lagi. Tapi yang bawak motor pulak buta

@muhdadib_ : jenis bodoh, dah tahu jem stay on your lane lah babi, nak tukar lane tengok kiri kanan, aku ni nak keluar simpang walaupun lampu hijau pun masih tengok kiri kanan

@mkw210 : Bagi signal bukannya boleh tukar lorong terus. Tgk la side mirror dlu. Bawak keta takde common sense. Kalau bagi signal terus boleh tukar lorong mmg bersepah accident kat jalan. Lagi satu, hg da berenti kat tengah jalan, tgk la cermin dulu baru bukak pintu. Bangang

@instagen80 : Uncle tua dah.Mgkin dah terbiasa dr muda xamalkan tgk side mirror dulu sblm execute next action.

@syvk_7 : Seram ye aku tngok komen2 kat sini, seolah2 bagi signal je dah kira syarat total boleh terus tukar lorong

@ulamraja97 : Nak Tukar lorong tgk side mirror sama pakcik. Bukan selalu org nk jaga kita. Sayang kereta. Nmpk mcm porche. Merelap lagi tu mcm baru keluar showroom dh kena hentam both side mcm tu. Sayangnya.

@ceqwenadradel : Terbang semangat aku ba setan! Motor ni pun mcm ada jual nyawa diorg dkat 7Eleven. Ko boleh rileks ka bawa motor?! Adui

PERHATIAN: Pihak Daebaking tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram