Kes samun dilihat masih lagi berlaku di beberapa tempat.Ada di antara mereka yang hampir disamun namun bernasib baik kerana dapat menyelamatkan diri. Kebiasaannya kes samun berlaku di tempat-tempat yang sunyi dan ketika seseorang itu sedang bersendirian.

Menerusi video yang telah tular di tiktok @waniegaban1 dapat dilihat situasi pemilik rakaman yang dikatakan hampir disamun oleh dua motosikal yang yang mana setiap motosikal dinaiki oleh dua orang berbangsa india. Difahamkan lelaki india tersebut datang dengan membawa sabit dan besi bersama mereka. Ketika itu pemilik rakaman dikatakan sampai dahulu berbanding rakan-rakannya.

Pengalaman pertama hampir kena samun..masa berhenti rehat kat situ datang 2 biji motor 4 org lelaki india…

Sambungan pada video tersebut dapat dilihat pada tiktok pemilik itu di mana dia menceritakan detik-detik hampir disamun. Difahamkan mereka sempat melarikan diri memandangkan mereka menyedari sesuatu yang aneh dari lelaki india tersebut.

Alhamdulillah..nasib baik takdak apa2 yg buruk jadi..ramai yg ckp dorg memang selalu dok buat job area situ..next time kena beringat

Ramai juga yang menasihatkan supaya tidak berhenti rehat di sg buloh kerana tempat tersebut agak berbahaya sedikit.

“sg buloh mmg wanie kalau boleh elak singgah kami kalau balik ride singgah kawasan sungai buloh yg x dak jenjantas situ ok skit”

“jangan port kat wakaf Tu sunyii sikit….terus Naik atas lain Kali… info….hati2”

Baca juga : Tak Perasan Anak Tertinggal Di R&R, Reaksi Mak Ayah Jadi Bualan Ramai

Baca juga : “Tak Sampai Hati Tengok Dia”-Reaksi Wanita India Bantu Pesakit Makan Di Hospital, Buat Ramai Yang Terharu

Lihat klip video di instagram :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom

Lihat juga komen netizen :

@Kak Erly : aku ni dlu sbulan 4 kli kena samun, mmg alert klu rse nk kena samun skrng …hti2 wey

@Romeo Alphapha : diowg buat keje tempat yg x ramai orang.tempat sunyi..hati2..kalau boleh behenti tempat yg selamat.

@YusmahYusoffCikgu : Kena ada polis bantuan nampaknya

@unlimitedata : hati2 tak kira di mana2.elakkan tempat sunyi.

@fadmizalya : hati2 kak jgn lepak bawah tmpt lori lepak atas kt dekat toilet sikit

@blackbeautyz : Next time tunggu kat stesen minyak je..lebih selamat..jgn tunggu tempt sunyi..be safe

@Wak Din Flyy : Berhati hati bila kita berhenti rehat atau menunggu rakan yang lain sampai .pastikan tempat tu ramai pengguna yang lain .

@BOB FAHMI : senjata perempuan kena ade dekat poket …spray pemedih mata… sentiasa bawak kemana…

PERHATIAN: Pihak Daebaking tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber : Tiktok dan Instagram

Previous articleSwap iPhone 14 Pro Max Dengan Kereta Wira, Tindakan Lelaki Ini Dapat Pujian Ramai
Next articleWatak Baru Dalam The First Responders 2, Siapakah Kang Do Ha?