Home News Cubaan Budak Tikam Orang Gagal, Budak Tersebut Telah Ditahan Polis

Cubaan Budak Tikam Orang Gagal, Budak Tersebut Telah Ditahan Polis

969
0

Sangat jarang kita mendengar terdapat budak yang menikam orang dewasa namun situasi tersebut sememangnya pernah berlaku.

Baru sahaja tular di media sosial di mana rakaman sebuah dashcam di dalam kereta memperlihatkan seorang budak yang cuba menikam pemandu kereta tersebut yang dikatakan seorang pakcik yang berbangsa cina. Difahamkan pakcik tersebut merupakan pemandu grab dan punca kejadian tidak diketahui tetapi budak tersebut telah ditahan polis.

source : budak ni naik Grab kat Lorong Teja 12 Taman Keladi.
Update the kid got caught. Source : Uncle tu bapa mertua Alice. Budak baru umur 13 tahun xde kad OKU sudah di lokap, ibubapa pun sdh dtg. Nasib baik uncle xde luka apa2

Baca juga : 12 Kdrama Tentang Perebutan Harta, Kisah Permusuhan dan Tikam Belakang

Baca juga : Main Mercun Dalam Flat, Situasi Budak Ditangkap Polis Raih Perhatian

Lihat klip rakaman cctv di instagram :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosebiru (@mediarosebiru)

Lihat juga komen netizen :

@cahhh97 : Astaghfirullah. Terkejutt aku, nasib baik kena seatbelt, uncle tu tak cedera..kau dah kenapaaaa budakkk sampai level berani mcm tu

@mazura007 : Ya Allah…Hang dah kenapa weyyy??? Akak mohon tolong jangan blame his parents. Wallahi akak yakin parents dia mesti terkejut kera peel anak depa nih. Anak dia dah kesetanan. Perhaps, budak ni ada split personality. Leave the parents out of this yer.

@qilmbyai : Mujur la uncle ni laju je reflex dia, kalau aku belum tentu. Merisaukan lah budak macam ni apa dalam kepala tu sampai boleh terfikir nak main tikam gitu je badan orang. Mak bapak kau ni sapa, ke memang ada mental problem hang ni dik.

@kinlasiaf23 : So seatbelt bukan elak ko daripada terpelanting je. Wear your seatbelt guys. Harap sesapa jumpa budak nie ikat dia kt pokok sebelum lapor polis

@senatorial : Dari video, budak ni saje bawak uncle ni pusing2 nak cari kwsan yg takde org sgt, utk jln kan dia punya evil deed, tapi tak dpt jumpe kwsan yg takde org, the uncle pundah annoyed, and dia pun panic, tu terui tikam mcm tu je

@aeaefn : Wahhhh lu keras la mat nak tikam orang. Sial punya budak. Muka terpampang jangan mak kau melalak pulak kena angkut dengan polis hahhahahhaha

@theartsbycat : wehhh kau kenapa dik nak jadi extremist ni? Taknak Malaysia aman ka? sibuk nak perang, tikam org walaupun tak perlu? kesian uncle tu..tolong la siapa parents budak ni kenapa anak hangpa jadi hantu ni? bawak bawak la beruqyah

@luqmanhasif7 : Perangai keturunan jatuh ke budak.. kalau keturunan baik xdenye begitu.. ini hasil didikan ibubapa atau kurangnya perhatian ibubapa.. blh angkut bawa masuk Henry Gurney

PERHATIAN: Pihak Daebaking tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram