Baru sahaja semalam tular sebuah video di twitter di mana rakaman menunjukkan sepasang warga emas kelihatan baru sahaja meminta sedekah di sebuah kedai makan. Dalam video tersebut juga dapat dilihat lelaki tersebut pada awalnya memakai tongkat ketika meminta sedekah namun setelah keluar lelaki tersebut dilihat berjalan laju seperti tidak menunjukkan orang-orang yang mempunyai masalah penglihatan.

Video tersebut mendapat perhatian netizen dan masing-masing memberikan pendapat masing-masing di ruangan komen.

“Saya memang tak pernah bagi dekat peminta sedekah jenis sepasang ni, sorang buta sorang lagi pimpin. Sebab jenis sindikit. Menipu jer. Dilarang bersangka baik.”

“Org malaysia ni pun satu,asal nampak susah sikit,mula la menghulur,padahal org tu berlakon susah je,sbb dia tau rakyat malaysia ni ramai yg “terpaling sedekah”

Lihat video di twitter :

Lihat juga komen netizen :

@zul_ude : kt kg baru, ada dua makcik satu buta and satu celik. dtg kt meja jual tisu. membe aku baik hati nk sedekah duit kt diorg tapi…. bila membe aku hulur duit kt makcik yg celik tu, makcik yg buta tu beria nk amek HAHAHAHAHA. Aku teros tergelak kuat² kt situ.

@HazwanArif : Asyik pengemis asing je kaya, orang kita pun nak kaya.

@_hajarali : Dekat setapak klau dduk mkn 2 jam 3 orng dtg jual tisu ..orng yg berlainan brand tisu sama

@Muqrish45 : sindiket yang pihak berkuasa “buta” tak nampak langsung gerak geri diorang ni..

@nbhh_kamal : yg i tau, org buta ni. selalunya akan ade tukang bawa & driver..pernah jgk try tanya persatuan org buta, tp dorg mmg xde choice lain. duit yg org buta dpt tu akan jgk byr upah driver & penunjuk arah tu. tgk la sme ada sama rata, and ada tak.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber : Twitter

Previous article“Bagi Signal Bukan Bermakna Boleh Terus Cilok” -Netizen
Next article“Dah Masuk Tahun 2023, Masih Lagi Main Cop Parking” -Netizen