Mereka yang suka parking di hadapan kenderaan lain sepatutnya mempunyai common sense iatu perlu meninggalkan nombor telefon atau meletakkan gear di N supaya tidak menyusahkan orang lain yang ingin keluar dari tempat parking mereka.

Seperti rakaman cctv yang tular di tiktok @mr_ijeyy721. dapat dilihat situasi yang mana pemandu wanita dilihat meletakkan keretanya di hadapan lori di sebuah kawasan premis perniagaan tanpa meletakkan pada gear N dan tanpa meninggalkan no telefon pada kereta. Akibat daripada itu kereta tersebut dilihat ditarik dengan menggunakan tali yang disangkut pada kereta yang lebih besar.

Sape sruh parking smpai blok lori nk keluar..kan dah kena tarik
Mmg nasib dia la bang..no fon xtinggal.saya biasa keluar 3,4 pagi..mmg kena la

Situasi tersebut telah meraih perhatian ramai dan rata-rata berpuas hati walaupun situasi tersebut akan menyebabkan gear kereta tersebut rosak.

“klau nk park jugak jangan tarik hand brek dan gear di N ja..nombor fon tulis la jangan kedekut sangat dengan dakwat pen tu”

“fuhh pedih tngok tayar depan hahahaha..rabak gearbox”

“Skali skala tarik gitu takpe.berkali2 naya gearbox.apa nak buat spe soh blok trik handbrake”

“BIAQ GEARBOX ROSAK! ikut suka hati park sembarangan.”

Baca juga : Kereta Dipandu Terlalu Laju Sehingga Melanggar Kereta Yang Baru Keluar Parking Raih Perhatian

Baca juga : Disebabkan Lori Menghimpit Lane Alphard Yang Menjadi Mangsa, Situasi Ini Raih Perhatian Ramai

Lihat klip rakaman cctv bangunan di instagram :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosebiru (@mediarosebiru)

Lihat juga komen netizen :

@faizulfaizul895 : nasib guna 4 lock gear tarik kereta,,senyum je layan

@Ap 88 : kira ok lah kena tarik klau kat umah aku dah kena pecah cermin

@DamiaAnakAmy : Klu tali tu takde msti owner pelik mcm mn blh alih sbb trik handbrake..misteri menyelubungi hidup owner

@𝔹𝕒𝕥𝕞𝕒𝕟_𝕞𝕒𝕝𝕒𝕞 : owner kereta axia : aku blik krje mlm tdi prking depan lori, npe kereta aku ade kt depan kereta myvi..

@toki : hahaha padam muka,dh menyusah kan org. pastu makan modal lah kalau kereta auto..hahahah

@Apikkk97_ : Tgok tgok tayar pusing tuhh masih ok gearbox . Sbb tayar sebelah akan jadi lawan arah .

@AzamJT1304 : dh tau lori hari hari kluar awai pagi lagi mau parking hahahah

@orang susah : hidup ni jgn cari susah dan jgn menyusahkan org trima tuuuu

PERHATIAN: Pihak Daebaking tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleBaru Masuk Kelas Khas Dua Hari, Sekali Tindakan Guru Tenangkan Murid Autisme Jadi Perhatian
Next articleKali Pertama Dapat Jumpa Adik Baru, Reaksi Si Abang Pula Tarik Perhatian Netizen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here