Banyak kes di mana terdapat pemandu yang memandu terlalu laju sehingga menyebabkan berlakunya kemalangan di sesuatu tempat.

Seperti rakaman cctv yang tular di tiktok @heropetstation, dapat dilihat kemalangan yang berlaku di hadapan bangunan kedai di mana dilihat terdapat sebuah kereta yang mahu keluar dari tempat parking dan dalam masa yang sama juga terdapat kereta yang dilihat dipandu sangat laju sehingga menyebabkan kedua-dua kereta tersebut bertembung dan berlakunya kemalangan di situ. Dilaporkan tiada mangsa yang cedera di tempat kejadian.

ALHAMDULILLAH,TIADA SIAPA II CEDERA

Di ruangan komen, ramai yang memberi pendapat masing-masing berkenaan kemalangan yang berlaku tersebut.

“yg parking salah..sy penah kena macam ni..sy jalan terus..tiba2 Lori keluar dari parking..Lori tu kena bayar “

“owner Hilux baru keluar beli air mineral …tengok ii keta jahanam”

“dia dah bhnti..bg laluan, driver boleh je elak kalau fokus pd pemanduan/slow sikit.. dari pemerhatian sy la”

Baca juga : Memotong Terlampau Laju Di Kawasan Selekoh, Jalan Licin Jadi Punca Kereta Ini Terbabas

Baca juga : Disebabkan Kereta Lain Bawak Laju Yang Tak Bersalah Jadi Mangsa, Detik2 Kemalangan Ini Raih Simpati Ramai

Lihat klip rakaman cctv di instagram :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosebiru (@mediarosebiru)

Lihat juga komen netizen :

@PencintaCicak : Kereta keluar parking tu dah alert tu siap berhenti kejap . Yg kereta tu tak slow kenapa

@Faris N : Kereta nak keluar tu dia tak reverse balik maybe dia expect kereta tu akan elak. Last2 dua2 sakit

@Nur Amiera : mustahil tknapak kete tu dah terkeluar sikit .. bole je elak or bagi ruang ..

@nikmarini5 : kalau Mata pemandu tu fokus kat depan mesti Dari jauh dia dah slow dah,kecuali Mata dia dok fokus kat fon memang tak nampak lh kereta kat depan

@emantroye : Kawasan parking xde nya aku nak bawa laju2 mcam ni

@Mr Atan : mungkin pemandu itu tidak tahu lagi dan faham …cara brek dan slow kan kenderaan ketika ada pemandu lain keluar… parking .

@ABYBHAGVANZ : siapa Salah ITU PDRM tentukan yg Pasti dua2 pemandu Dan Kita sebagai pemandu sudah belajar sesuatu iaitu FOCUS bila memandu

@ronnycrk : kena tengok dulu SIAPA pemandu baru tahu siapa salah..

PERHATIAN: Pihak Daebaking tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber : Tiktok dan Instagram

Previous article7 Kdrama Terbaru November 2023, Ada Vigilante dan My Demon
Next articleLebih 18,000 Pekerja ‘McD’ Kini Terkesan, Sekali Respon Pekerja Ini Pula Tarik Perhatian Ramai