Wartawan cuba nak betulkan balik apa mereka kata, namun netizen ada simpan rakaman audio yang mereka cakap.

Wartawan Korea baru-baru ini memberi komen yang negatif tentang soloist, Kwon Eun Bi selepas merakamnya bertolak dari Gimpo International Airport.

unnamed 6

Pada 2 November (KST), Kwon Eun Bi bertolak dari Gimpo Airport untuk bertemu dengan peminatnya di Jepun. Sama macam idol K-Pop yang lain, ramai outlet media merakamnya dan berkerumun sebelum dia hendak bertolak.

Ia adalah benda normal yang hampir semua outlet media pasang kameranya dan mulakan streamnya sebelum idol atau kumpulan idol sampai untuk memastikan mereka dapat gambar yang cantik dan jelas.

Outlet media, RNX TV, pasang kamera mereka dan memulakan siaran langsung dari lapangan terbang yang berlangsung selama lebih dari satu jam.

Mereka mengambil gambar ketika van Kwon Eun Bi tiba di lapangan terbang dan sikap hormat Kwon Eun Bi terhadap media yang hadir, yang memperlihatkan keperibadiannya yang baik.

Semasa di lapangan terbang, media lain mengerumuni idol itu, tetapi dia tetap bersikap ramah, menjawab pertanyaan dari wartawan dan melambai kepada peminat yang berada di sana untuk melihatnya pergi.

Mereka mengikutinya sehingga dia bertemu dengan pasukan keselamatan, di mana dia sekali lagi dengan ramah menjawab pertanyaan wartawan  dan dengan penuh perhatian untuk bergambar.

Para wartawan berlama-lama di barisan keselamatan selama beberapa minit sebelum akhirnya mereka mundur diri.

Sehingga ketika itu, live stream TV RNX memainkan audio original dalam video, tetapi setelah wartawan TV RNX berjalan jauh dari bintang, muzik menggantikan audio.

Sebelum audio diganti dengan muzik, wartawan itu menghina Kwon Eun Bi. Dia kata-katanya telah dirakam.

“Gambar dia tak perlu pun tangkap banyak macam ni… aku tak perlu [ melakukan ini ]…”

Nada yang dia gunakan dan cara dia mengatakannya menyiratkan bahawa dia merasa selebriti tertentu tidak layak untuk masa dan tenaga yang diperlukan untuk tangkap gambar mereka atau perhatian yang mereka terima.

unnamed 8

Tweet mula viral dengan audio original, dan mempunyai 3,000 quote tweet menyeru wartawan untuk penyataannya

Tweet dan klip audio itu sampai ke komuniti online Korea yang popular, di mana peminat segera datang ke pembelaan Kwon Eun Bi,bash wartawan kerana menghina idola itu dan kerana kurangnya profesionalisme.

Ini bukan kali pertama wartawan dari RNX TV diserang kerana tidak profesional dan tingkah laku yang tidak sepatutnya. Pada tahun 2019, seorang wartawan dari media telah ditangkap secara fizikal mengganggu pengurus Girls ’ Generation Taeyeon untuk mendapatkan gambar artis yang lebih dekat.

Apakah pendapat anda? Tulis diruangan comment.

Baca Juga:“Agak Tergamam Bila Melihat Scene Macam Ni”- Netizen Memberi Pelbagai Reaksi Lepas Tengok Cheer Up

Baca Juga: “YEAYY…BTS Akan Collab lagi”- Sudah Disahkan pada tahun 2022 Ini

Previous articlePelakon Park Bo Yeon Menangis Selepas Rocky ASTRO Melakukan ‘Benda’ Ini Kepadanya
Next article5 Idola Wanita Yang Terkenal Dengan ’11 Abs’ Yang Seksi