Banyak kes di mana terdapat pemandu yang suka merisikokan diri dengan membuat pusingan di tempat yang berbahaya.

Menerusi rakaman dashcam yang tular di tiktok @amarsanusii, dapat dilihat sebuah rakaman dashcam yang memperlihatkan situasi sebuah kereta yang keluar simpang di tempat yang berbahaya. Namun tiada perlanggaran yang berlaku kerana kereta dari arah tersebut sempat mengelak dan dapat dilihat pemandu itu keluar dari kereta seterusnya memarahi pemandu yang keluar melulu itu. Di ruangan komen ramai yang memarahi pemandu yang keluar melulu itu kerana tempat tersebut diketahui amat berbahaya untuk membuat pusingan u.

“dpn starbucks ampang, tempat paling seram nak melintas”

“jalan ni memang susah nak menyeberang belah sana banyak kereta, better uturn je depan tu “

“kalau lalu sini, selalu ckp jangan org yg ‘bijak’ buat uturn tak tentu pasal. takot jadi mcm ni lah’

“Sini mg gitu selalunya. Sy kalau g starbucks situ, sanggup lalu jalan blkg utk masuk mrr2 semula. X berani nk cross mcm ni. Sbb kete smua laju”

“boleh je buat U-turn kat depan sikit. ni la bahaya lorat.”

“Lalu sini mmg seriau”

“sebelah M suites ada uturn, bawah flyover tu. sini bahaya sebab kereta laju lepas Gleneagles”

“Jalan Ampang paling mencabar sia ..jalan punyalah besar,pastu banyak persimpangan,kalau org nk keluar ke jalan utama mmg susah gila mat”

“Jalan ni memang seram. Sekali lalu tau la seram bagai mana. Zig zag masuk setiap lorong. Sikit lajak terus masuk hospital gleneagles”

Baca juga : Hampir Berlanggar Dgn Kereta, Netizen Turut Berasa Cemas Melihatkan Situasi Ini

Baca juga : Hampir Berlanggar Dengan Hilux, Lelaki Ini Bersyukur Tiada Apa Yang Terjadi

Lihat rakaman dashcam di instagram :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom

Lihat juga komen netizen :

@Dhia : Aku pun turun mcmtu gak la kalau depan mata sikit lagi hadap divider tu

@zahid : jln ampang mmg simpang byk, dulu kurang.. lepas lukis cat garisan tu… lagi byk

@Daddy : 12 tahun lps kwn aku meninggal dkt tmpt ni sbbkn kereta uturn. Trottle motor tercucuk dkt leher. Sbb tu aku pantang kereta uturn sini atau cross lane

@zacclane : Kena pasang full middle divider dah jalan ampang ni. Sapa nak pi ampang uturn kat depan Gleneagles (kena buat uturn la situ)

@peej : padahal depan sikit ada tempat uturn

@Avinash : Dekat sini ramai selalu pusing atau u-turn. Dari Starbucks sampai ke Bangunan Risda

@MDKEON : Nasib driver merc tu fokus… kalau kata tengah barai silap2 sauk persona tu

@faqrulimn : Uturn je lah kat flyover tu, tak rugi minyak pun, rather than nak exit simpang cross dua lane

PERHATIAN: Pihak Daebaking tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber : Tiktok dan Instagram

Previous article“Tu Caranya Nak Marketing”-Marketing Padu, Ramai Tertarik Dengan Nama Kedai Makan Ini
Next article5 Kdrama ini ditayangkan secara perdana di BIFF 2023, menyaksikan kemunculan Nam Joo Hyuk