Home New Post Lelaki Ini Tegur Wanita Di Jalan Raya, Sekali Tindakannya Buat Ramai Yang...

Lelaki Ini Tegur Wanita Di Jalan Raya, Sekali Tindakannya Buat Ramai Yang Sokong

400
0

Sekarang ini banyak dilihat orang di sekeliling yang mengambil mudah akan keselamatan barang termasuk juga keselamatan diri sendiri.

Baru saja tular sebuah rakaman di tiktok @rukhieride di mana situasi menunjukkan lelaki pemilik rakaman yang menegur seorang wanita yang meletakkan beg secara bersilang ke belakang. Tindakan yang dilakukan oleh wanita tersebut sebenarnya membahayakan diri sendiri kerana di sekeliling kita ramai orang sebenarnya yang berniat jahat. Pemilik rakaman dilihat telah menegur wanita tersebut semasa berhenti di lampu isyarat dan tindakannya telah mendapat sokongan orang ramai serta ramai yang memuji lelaki tersebut kerana mengambil berat tentang orang di sekeliling.

“terima kasih bang kerana jadi orng baik”

“bnda klu xkena lagi mmg xbringat…ppe pon tq sbb tgur adik tu”

“Kaum wanita kena ambik tahu hal sebegini,terima kasih bro beri info yg bermanfaat”

“terima kasih bang bgtaw saya mewakili kaum hawa terima, sbb kadang kami nie terlupa”

Baca juga : Disebabkan Tegur Rakan Sebar Video Lucah Di WhatsApp Group, Anak Ditendang Hingga Lumpuh

Baca juga : Rakaman Anak Muda Bermain Papan Luncur Di Tengah Jalan Raya Buat Netizen Marah

Lihat klip rakaman di instagram :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom

Lihat juga komen netizen :

@wwe : wife aq lagi bahaya . time nak keluar je bag aq jadi mangsa

@chupapiyyy : haritu pn sy mcm ni jgk, tp beg pikul tu. kecik2 kn mcm cantik buat style. tp da 3/4 org tegur bahaya terus aku tk pakai da beg letak blkg mcmtu.

@iqa : saya pernah tegur org pakai beg gitu, dia marah saya balik

@WardahKaharudin : aku yg drive kete pn letak handbeg dkt bwh seat,risau sbb crmin tingkp mcm aquarium

@naa : Kalau nek moto , laki aku suka galaih kot depan , lebih selamat

@izzatihazwani_ : Aku naik moto ngan husb mana bawak handbag. Aku malas semua aku taruk dalam bag laki aku

@nurizah629 : pnh kwn nek mto cmni ,pstu da polis nek moto llu sblh tgur,kta yg tgok pn bru tfkir btoi la bhya,lpas pd tu klu bwak beg mmg ltak tgah atau ltak box

@reena : tak penah letak beg mcmtu sbb takut isi dlm beg terbang.fikir org curi tu no 2

PERHATIAN: Pihak Daebaking.Co tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking.Co juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram