Kereta kebiasaannya akan menjadi tempat datangnya serangga-serangga yang tidak diundang seperti kerengga, semut, lipas dan sebagainya jika tidak dijaga dengan baik.

Seperti apa yang baru sahaja tular di tiktok @potatogirlfriendd, dapat dilihat situasi yang mana sebuah kereta diserang oleh sekumpulan kerengga yang sangat banyak. Dalam video tersebut juga dapat dilihat pemilik kereta menyembur spray pada kereta berkenaan.

lesson of the day: jangan jadi bodoh mcm i, pelik pesal parking tu sentiasa kosong tapi gatal juga park bawah pokok tu

Di ruangan komen ramai yang meremang melihatkan keadaan itu.

“meremang siot tengok semut banyak berkumpul macam tu “

“Beli kereta baru wak, kereta tu bagi kerengga tu”

“rela aku beli kereta baru kereta lama tu bagi kt kerengga tu..”

Baca juga : Diserang Orang Tak Betul, Orang Ramai Dinasihatkan Untuk Berhati-Hati Di Tempat Ini

Baca juga : Siap Panjat Kereta, Pemandu Wanita Cemas Diserang Peminta Sedekah Di Kampung Pandan

Lihat klip rakaman tersebut di tiktok :

@potatogirlfriendd

My car got attacked with kerengga……… #fyp #fypmalaysia #kerengga #myvi

♬ Gwenchana – Skinny Fun

Lihat juga komen netizen :

@Abd : Gi bengkel tengok bahagian situ sis, buat detailing terus… takot geng ni dah buat perumahan

@JEMiEE : letak serai dalam kereta utk menghindari dari haiwan seperti lipas/semut

@nikihndsome : biasa kalau kerengga bnyk mcmtu, dia dh start buat sarang pastu ada telur, sbbtu elakkan sangat2 selalu parkir bawah pokok atau semak

@BlackHorn : Sarang nya jatuh dr pokok ke? Atau mcm mn boleh jd mcm tu?

@JayBarrish : Try not to park near tree side or under the trees … I pernah kena juga 💀 bawah interior cleaning

@Sopheaaa : Haritu parking bawah pokok & dahan dia berjuntai esoknya kereta terus jadi sarang kerengga. Especially bahagian side mirror. Meremang weh nak drive

@Nsknh : Sy pernah keneee masa tu meremang weyhh plus xthu cmne nk buat..balik keje tgk kat parking kete dah penuh dgn kerengga pelik

@chicken nuggiieeyyy : sis i pernah jugakk semut hitam..padahal sehelai daun je terkena dengan kereta habis satu kg dia bawak

PERHATIAN: Pihak Daebaking tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Ni Kalau Malam Habis Pecut Semua Kereta”-Seakan Pocong, ‘Barang’ Di Atas Lori Ini Raih Perhatian
Next article“Ni Silap Kedai Tak Letak Sticker Fragile”-Beli Tv Secara Atas Talian, Wanita Ini Tak Sangka Ini Yang Berlaku