Home New Post “Kasut Pun Kau Nak Rembat”-Rakaman Pencuri Kasut Tarik Perhatian Netizen

“Kasut Pun Kau Nak Rembat”-Rakaman Pencuri Kasut Tarik Perhatian Netizen

187
0

Banyak kes di mana kita mendengar kasut dicuri di kawasan perumahan dan sepertinya tabiat mencuri sudah menjadi kebiasaan dalam kalangan kita.

Baru-baru ini tular sebuah rakaman cctv di media sosial di mana memperlihatkan seorang lelaki yang memakai helmet merah sedang mencuri kasut dengan menghulurkan tangan ke dalam pagar sebuah rumah di kawasan flat. Ramai yang menghentam lelaki tersebut kerana boleh pulak dia terfikir mencuri kasut walhal di luar sana banyak sahaja kedai yang menjual kasut murah. Disebabkan itu sekarang ini ramai yang dilihat lebih peka dan menyimpan kasut di dalam rumah.

“Mmg kasut cantik ke tak cantik mmg kne letak dalam dah berapa kali hilang bila letak luar “

“gi eco unn dapat dh kasut hm , takkan rm2 pun takleh nk beli bang “

Baca juga : Reaksi Penjual Kasut Membalas Komen Seorang Wanita Ketika ‘Live’ Secara Bertubi-Tubi Hiburkan Netizen

Baca juga : “Mcm Tahu2 Je Ada Sale”-Biawak Masuk Kedai Kasut Tarik Perhatian Netizen

Lihat rakaman cctv di instagram :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom

Lihat juga komen netizen :

@uwuecufr : haritu pun aku hilang selipar sbb smlm rmh kawan kat flat tpi dia tk curi dia tukar..selipar aku baru .dia punya dh lusuh..aku redha ja,aku basuh s

@perampas awek dajjal : habeslah aku kena nganjing lepak japgi helmet dah sama

@Hanie Adenan : dulu penah hilang kasut time umah sewa flat.. silap rak kasut letak boleh capai dari lubang pagar.. 3-4psg hilang.. yg branded2 lak tu

@Naem Adnan : yg ni tkpe lgi.. aku penah hilang sebelah jer..lgi sakit hati.. kalau nk curi tu, curi lh sepasang.. kau tgglkan sebelah je buat apa

@cik nurul : ok lagi tu aq nih selipar buat masuk jamban kena curi.. apa yg cantiknya tk taula

@Sin Asin : aku tau time kecik kecik dulu mesti selalu kene rembat kat surau

@Febbytabby : Sbb tu smua kasut atau sliper yg agak mahal,lawa pd aku smua letak dlm umh..wlaupun dok umh kampung

@Farydiana Ghazali : Kasut nike aku org rembat aku lupa masuk dlm umah. Aishh klu ingat stress aku. Tak halal! Nak beli la oiii. Aku pon kumpul duit nak beli.

PERHATIAN: Pihak Daebaking tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram