Home Video Ditahan JPJ Semasa Roadblock Tapi Tidak Dilayan, Situasi Ini Buat Ramai Terhibur

Ditahan JPJ Semasa Roadblock Tapi Tidak Dilayan, Situasi Ini Buat Ramai Terhibur

810
0

Sekarang ini dilihat banyak roadblock yang dilakukan oleh anggota JPJ dan banyak juga dilihat motor yang disita kerana roadtax sudah tamat tempoh dan sebagainya. Namun kali ini video yang tular adalah lain daripada yang lain.

Menerusi klip rakaman yang tular di tiktok @bobottnial, dapat dilihat situasi ketika itu pemilik rakaman yang melalui satu roadblock di lebuh raya dan ketika itu pemilik rakaman reda menghadap roadblock berkenaan walaupun dia tahu dia akan disaman kerana motornya bukan motor standard. Dia telah disuruh ke tepi oleh anggota jpj tersebut dan apa yang membuat orang ramai terhibur adalah apabila dia tidak dilayan oleh anggota jpj tersebut dan dia terus berlalu pergi setelah menunggu agak lama untuk disaman. Bermacam komen yang dikeluarkan oleh netizen berkaitan dengan situasi tersebut.

“patut lhh abg single jpj pon x nk layan”

“Baca doa Tawakkal setiap kali bergerak, Allah lancarkan perjalanan kita….prnh terjadi di satu RB sy dh standby nk berhenti bila tgk seorg Polis trafik bergerak ke arah sy, rupanya matanya tertuju pada penunggang motor di blkg sy, sedangkan sy dh sampai di hadapan dia “

“hahaha cita dia mudah ada camera diorang pun malas nak layan cari cus lain boleh buat duit kopi”

jpj1

Baca juga : Kerana Lari Daripada JPJ, Penunggang Motor Ini Sanggup Melanggar Pegawai JPJ Sehingga Terjatuh

Baca juga : “Macam Ni Baru Mat Rempit”-Rakaman Roadblock Di Selekoh Raih Perhatian

Lihat klip rakaman dashcam motor tersebut di instagram :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom

Lihat juga komen netizen :

@accid : penah mcm ni … geng rela tahan suh ke tepi … abam jpj buat tak tau je … siap tanya siapa nak cek ni .

@Ajikkk : haritu saya isi minyak kat shell…ada 2 abg polis tahan satu motor ni kt tmpt nk kluar tu…saya dgn ekzos letup” selambe je jalan slow” tepi diorang

@jagooan : kalau aku dia tak layan straight jelaa jangan pii tya plk hahaha

@Qhawareizmi Ikram : Aku pn kena lbih kurang cmni la..mula2 mintk aku ketepi..bila dh ketepi,x smpat tyar brhenti,polis suruh jalan..

@cmon bruh : ye mmg aku terfikir mcm tu pon, kalau takde pegawai cek aku ciao je, taktau plak mmg menjadi

@babi panggang : Aku dh ready ic lesen dlm krta, smpai turn aku, blum smpt menyapa dh “tkpa jalan”

@grx_dev : dia Suh berhenti rehat kejap.. x pe bang x yah check

@HD_YATT : penah kena….jpj dpn sruh ketepi..bila kita dok tepi..jadi tiang sorg2…jpj problem….kita pon belah laaaa

PERHATIAN: Pihak Daebaking tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram