Sekarang ini di mana-mana tempat pastinya kita dapat lihat banyak parking yang berbayar dan disebabkan itu juga terdapat pihak yang tidak bertanggungjawab turut mengambil kesempatan dalam perkara itu.

Baru sahaja tular sebuah video di halaman tiktok di mana seorang wanita telah memuat naik satu rakaman perbualan di mana dia dipaksa untuk membayar cas parking sebanyak RM 5 walhal dia hanya mahu membeli damascus di tepi jalan dan hanya 10 minit sahaja. Dapat dilihat pemilik video bertekak dengan pengutip bayaran tersebut di mana dia tidak berpuas hati dengan peraturan tersebut yang dikatakan tidak munasabah. Di ruangan komen ramai yang turut menyuarakan rasa tidak puas hati dengan cas yang dikenakan tersebut namun terpaksa membayar cas tersebut kerana risaukan kereta mereka.

“kekadang marah gak , tapi sbb nak park, risau jadi apa2 elok RM5 modal , last tayar pancit problem gak, DBKL mana oii #dbkl:”

“x byr kete calar..byr sakit hati gitu lah “

“masalah nya kalau tak nak bayar nanti risau lak, kang tiba tiba cermin pecah la, tayar pancit la..berdasarkan pengalaman.”

Baca juga : Rakaman Jiran Parking Depan Rumah Undang Amarah, Netizen Turut Berkongsi Pengalaman Sama

Baca juga : “Dah 2023 Pun Masih Nak Main Cop Parking”-Lagi Kes Cop Parking

Lihat klip rakaman di instagram :

Lihat juga komen netizen :

@Uwuwuwu : aku klu jmpa org cmnie , auto aku jd org dbkl or polis

@chenita767 : pihak berkuasa tolong pantau, lokasi dah tahu kan.

@Zara : awak okey lagi 5ringgit. Saya kena 10ringgit untuk beli damascus 5minit je. Katanya tempat dia

@Ajiem : kadang2 org kita terlalu berlembut x nk bersuara…bagus dik awak bersuara..senang je dia buat duit

@Wana | DIANZ | WDAC : ok lagi tu rm5, saya hampir kena rm20 . beria suh kita masuk parking dah parking mintak 20 mmg silap la terus blah..area bukit bintang

@nur : Satu lagi tempat kat area TAPAK saya nak take away je pun nak park kejap minta 5 ringgit

@SNAM : bertahun aihhh sblum ni hampir tiap mlm p … xpenah jumpe org minta duit … ciss

PERHATIAN: Pihak Daebaking tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Daebaking juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleThe Uncanny Counter 2, Bahang Adiwira Makin Dekat
Next article10 Filem dan Kdrama Tentang Perjuangan Bapa, Pasti Mengundang Emosi