Wawa Zainal baru sehaja bersalin, Tak sangka Ini permintaan Aeril Zafril

MEMASUKI hari ke 14 berpantang, pelakon Wawa Zainal mendedahkan suaminya iaitu Aeril Zafrel ada meluahkan hasrat untuk memiliki seorang lagi anak.

Menurut Wawa atau nama sebenarnya Nur Hawa Zainal Abidin, 28, suaminya itu memberitahu ingin memiliki seorang lagi anak lelaki.

“Tak sangka dah ada tiga orang anak. Aeril request dia nak tambah satu lagi anak lelaki,” katanya.

Wawa berkongsi berita gembira itu menerusi laman Instagram miliknya pada Jumaat.

Dalam pada itu, Wawa turut memuat naik beberapa keping foto yang menunjukkan wajah anak ketiganya, Aya Soffya.

Bagaimanapun, Wawa yang kini merupakan usahawan yang berjaya berkata, dia mengalami kesakitan yang melampau berbanding dua kelahiran sebelum ini.

Kata Wawa, pengalaman melahirkan anak ketiganya itu paling tidak boleh dilupakan sepanjang hidupnya.

“Tapi bila ingat balik kesakitan nak beranak tu ya Allah… kali ni beranak paling tak boleh lupa.

“Rasa sakit dia macam betul-betul hujung nyawa.

“Tapi bila si kecil ni dah keluar, rasa lega,” ujarnya.

Pasangan selebriti Wawa Zainal dan Aeril Zafrel menimang cahaya mata ketiga selepas aktres itu selamat melahirkan bayi perempuan di Pusat Perubatan Andorra Wanita dan Kanak-kanak, Shah Alam pada 1 Disember lalu.

Wawa sebelum ini mengumumkan nama anak ketiganya itu adalah Aya Soffya dan dipilih bersempena nama sebuah masjid di Turki.

Wawa dan Aeril berkahwin pada 2013 dan turut dikurniakan ua cahaya mata lain iaitu Ahmad Fakhruddin Attar, 6, dan Hayla Maghfiratul Adzkiyaa, 4.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja dan sila like share page Daebaking.

Sumber: mstar