Gambar Artis K-Pop Terlebih Photoshop, Sampai Pusat Nichkhun Pun Hilang

Penggunaan aplikasi ‘Photoshop’ untuk mencantikkan gambar selepas sesi penggambaran adalah perkara biasa dilakukan supaya hasil kerja nampak lebih menarik.

Namun, luar biasa jika editing menggunakan aplikasi tersebut digunakan secara berlebihan sehingga mengubah rupa asal subjek sehingga berlaku perkara-perkara melucukan.

Contohnya, seperti yang dikongsi portal Koreaboo, anggota kumpulan 2PM, Nichkhun hilang pusat gara-gara terlebih editing!

Tapi anggota kumpulan Big Bag, G-Dragon lagi lucu sebab puting payudara dia yang hilang! Huh! Epic Fail!

Banyak lagi tau…Ada yang hilang kaki, terlebih jari, dah edit untuk kecilkan perut tapi lupa nak touch-up dekat bayang…Hmmm kantoi teruk!

Hehehe..Enjoys gais!

1. Nichkhun 2PM Hilang Pusat!

Mungkin terlalu ghairah nak jadikan bahagian perut Nichkhun nampak lebih berotot, sampai tak perasan pusat K-Pop idol ni hilang!

2. Bila G-Dragon BigBang Hilang Puting..Hmmm…


Kenapa agaknya mereka photoshop sampai hilang terus puting payudara G-Dragon tu? Adoi!

3. Bayang-Bayang Tak Menipu!

Hyelim bekas anggota Wonder Girl yang dikecilkan bahagian perut dia! Cuba tengok bayang-bayang tu…Hehehe…

4. Amboi…Panjangnya Kaki…

Punya nak bagi nampak kaki panjang sampai nampak pelik!

5. Eh! Mana Pergi Kaki?

Agaknya Taemin dari kumpulan SHINee’s tu terapung kot? Sementara tu buku lali W’s JR NU’EST pula hilang pergi mana?
6. Ewah! Tingginya Woozi SEVENTEEN…Dari Saiz ‘Petite’ Bertukar Jadi Giant!

Kasihan…mungkin kerana Woozi tak cukup tinggi, habis panjang badan mamat tu! Adoi!

Korang yang suka edit gambar sebelum muat naik dekat sosial media tu, jangan sampai jadi macam ni pula…Orang gelakkan je nanti! Patut patut padan je nak edit tu ya.

Jangan lupa like dan komen yang baik baik sahaja. Terima kasih.

Sumber : Gempak

Author: Hidayah Hanatt